Keskustelutilaisuus työn murroksesta ja suomalaisen työn tulevaisuudesta

Jaa verkossa

Liideri

Teemana työn murros ja suomalaisen työn tulevaisuus

Aika: 16.2.2017 klo 15-17.30
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Sali 505

Valtioneuvoston kanslian tilaaman selvityksen vuonna 2017 valmistuvassa ensimmäisessä  osassa tarkastellaan työn tulevaisuutta, siihen vaikuttavia tekijöitä sekä sitä mitä muutokset merkitsevät Suomelle. Siinä arvioidaan miten työmarkkinat, työpaikkarakenteet, työn tekemisen tavat ja työvoimaan liittyvät ominaisuudet muuttuvat. Tuloksena on päivitetty ja punnittu tilannekuva työn tulevaisuudesta noin 20 vuoden aikajänteellä.

Hankkeella on kaksi päätavoitetta:

  1. Luoda uutta avaavia ja olemassa olevaa keskustelua haastavia tavoiteltavia tulevaisuuskuvia tulevaisuuden työstä Suomessa. Tulevaisuuskuvien tarkoituksena on johdattaa keskustelua työstä ja laajemmin Suomen tulevaisuudesta uusille urille.
  2. Pohjustaa kokeiluita ja selvityksiä, jotka tukevat tulevaisuusselonteon toteuttamista jatkuvan, systeemisen ennakoinnin hengessä.

Hallituksen tulevaisuusselonteko työn murroksesta
Selonteon ensimmäisessä vuonna 2017 valmistuvassa osassa rakennetaan jaettua ymmärrystä työn tulevaisuudesta, siihen vaikuttavista tekijöistä ja siitä mitä se merkitsee Suomelle.
Erityisasiantuntija Kaisa Oksanen, Valtioneuvoston kanslia

Miltä näyttää että näyttää: työn tulevaisuudesta sanottua
Työn murroksesta puhutaan paljon, mutta minkä asioiden työssä ajatellaan oikeastaan muuttuvan ja mihin kannattaa jatkossa keskittyä? Esitys perustuu Dialogi, työ ja tulevaisuus hankkeen tuloksiin.
tutkija Mikko Dufva, Teknologian tutkimuskeskus

Teemasta on pyydetty etukäteen kommenttipuheenvuorot professori Anne Kovalainen Turun yliopisto ja ennakointia johtava Johannes Koponen Demos Helsinki.  Anne Kovalainen johtaa SWiPE tutkimuskonsortiota ja Johannes Koposen johdolla on juuri tehty Työ 2040 -skenaariot.

Osallistujilla on mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun.

Ilmoittautumiset 13.2.2017 mennessä nuppu.rouhiainen@tekes.fi. Nupulta saat myös lisätietoja tilaisuudesta.

Tervetuloa!