Työelämän tutkimusyhdistys

Työelämän tutkimusyhdistys ry on ammatillinen ja tieteellinen yhdistys, joka perustettiin 2003 jatkamaan ja uudistamaan Työpoliittisen yhdistyksen toimintaa.

Työelämän tutkimusyhdistyksen tarkoituksena on kehittää työelämän tutkijoiden ja työelämäammattilaisten osaamista ja käytännön työtä, tehdä tunnetuksi työelämän tutkimusta ja kehittämistä ja siten nostaa niiden tasoa ja arvostusta, kohentaa tutkimuksen ja kehittämisen tasoa edistämällä kriittistä tieteellistä keskustelua ja lisäksi parantaa tutkimuksen tulosten käyttökelpoisuutta sekä levittää hyviä työelämäkäytäntöjä.

Yhdistyksen puheenjohtaja on yliopistonlehtori Markku Sippola (markku.sippola@helsinki.fi). Sihteerinä toimii tutkija Päivi Ristimäki (paivi.ristimaki@helsinki.fi).

Yhdistys julkaisee monitieteistä Työelämän tutkimus – Arbetslivsforskning -lehteä, joka julkaisee sekä referee-artikkeleita, puheenvuoroja, tutkimushankkeiden keskeisiä tuloksia ja kirja-arvosteluja. Kansan Sivistysrahasto palkitsi lehden Työelämän kehittämispalkinnolla vuonna 2009.

Yhdistys järjestää vuosittain marraskuussa Työelämän tutkimuspäivät (Work Research Days/WRD) yhteistyössä Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskuksen kanssa. Tapahtuma on hyvien järjestelyjen, kansainvälisten key note -alustusten ja tasokkaiden työryhmien ansioista kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista yhteiskuntatieteiden tutkijatapaamisista.

Yhdistys on mukana yhteispohjoismaisen Nordic Journal of Working Life Studies -lehden julkaisemisessa. NJWLS on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä referee-pohjainen open access -julkaisu. Yhteisen lehden lisäksi myös Nordic Working Life -konferenssit ovat tiivistämässä pohjoismaista yhteistyötä. Kahdeksas Nordic Working Life Conference järjestettiin Tampereella vuonna 2016.

Yhdistys on työelämän tutkimuksen kansainvälisen kattojärjestön International Labour and Employment Relations Associationin jäsen ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan jäsenseura.

Yhdistys järjestää omatoimisesti ja yhdessä muiden tieteellisten seurojen ja työelämän keskeisten toimijoiden kanssa jäsenille tilaisuuksia, joissa käsitellään työelämän tutkimusongelmia, tulevaisuuden haasteita ja muutossuuntia. Keväällä pidettävässä vuosikokouksessa ovat esitelmöineet tuoreiden tutkimusten tekijät.

Työelämän tutkimusyhdistyksen hallitus vuonna 2020-2021

Markku Sippola, puheenjohtaja, Helsingin yliopisto
Meri Jalonen, varapuheenjohtaja, Aalto-yliopisto

Päivi Ristimäki, sihteeri, Helsingin yliopisto
Hanne Vesala, jäsensihteeri, Työterveyslaitos, Tampereen yliopisto
Leila Kurki, jäsen, STTK
Kirsi Heikkilä-Tammi, jäsen, Tampereen yliopisto
Laura Haapala, jäsen, Helsingin yliopisto
Anu Järvensivu, jäsen, HUMAK, Jyväskylän yliopisto
Ilkka Kärrylä, jäsen, Helsingin yliopisto
Nuppu Rouhiainen, jäsen, Business Finland

Rolle Alho, varajäsen, Helsingin yliopisto
Suvi Heikkinen, varajäsen, Jyväskylän yliopisto
Merja Kauhanen, varajäsen, Palkansaajien tutkimuslaitos
Paul Jonker-Hoffren, webbi- ja somevastaava, Tampereen yliopisto
Sari Käpykangas, varajäsen, Työterveyslaitos
Eero Lantto, varajäsen, Työterveyslaitos
Jussi Onnismaa, varajäsen, Werka kehitys Oy
Anna Pärnänen, varajäsen, Tilastokeskus
Tapio Rissanen, webbi- ja somevastaava, Pro°, Tampereen yliopisto

Jäsenyys

Työelämän tutkimusyhdistyksen jäseneksi ovat tervetulleita kaikki työelämän tutkimisesta ja kehittämisestä kiinnostuneet. Jäsenetuihin kuuluu:

  • Työelämän tutkimus -lehti (3-4 numeroa vuodessa, painettu lehti numeroon 1/2020 asti)
  • ilmainen pääsy yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin (noin neljä tilaisuutta vuodessa)
  • jäsenkirje (3-4 kertaa vuodessa)
  • käyttäjätunnus yhdistyksen nettisivujen keskustelufoorumille

Yhdistyksen jäsenille ollaan kehittämässä uusia jäsenetuja, joista tulee lisätietoa vuoden 2021 aikana.

Jäsenmaksu on 30 € (perustutkinto-opiskelijoilta 15 €) vuonna 2021. Seuraavan vuoden jäsenmaksu päätetään kevään vuosikokouksessa.

Liity jäseneksi

Kun olet ilmoittanut jäsentietosi, saat jäsenmaksulaskun. Koska siinä on jäsenyytesi liittyvä viitenumero, on tärkeää, että maksat laskun perusteella. Lähetämme jäsenkirjeen ja muut ilmoitukset jäsentiedoissasi mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

Työelämän tutkimuksen postituslista

Postituslista perustettiin Työelämän tutkimuspäivänä 2004 edistämään työelämän tutkijoiden ja tutkimuksesta kiinnostuneiden yhteydenpitoa. Listaa ylläpitää Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus. Lista on avoin myös muille kuin tutkimusyhdistyksen jäsenille, vaikka yhdistys käyttää sitä pääasiallisena postituslistana toiminnastaan tiedottamiseen.

Postituslistalle ovat tervetulleita työelämän tutkimusta, tutkijoita, hankkeita ja laitoksia esittelevät viestit ja tapahtumailmoitukset. HUOM! Lista on tiedotuslista. Mahdolliset kommentit ja keskustelu listalle lähetettyihin viesteihin lähetetään suoraan lähettäjälle, ei koko listalle.

Liity listalle tai poistu listalta

Facebook-ryhmä

Tutkimusyhdistyksen Facebook-ryhmä on julkinen ryhmä, johon jäseneksi liittymällä pääset osallistumaan keskusteluihin. Ryhmän kautta tiedotetaan ja keskustellaan ajankohtaisista yhdistystä ja työelämän tutkimusta koskevista asioista.

Twitter

Twitterissä yhdistyksen tunnus on @Tyotutkimusry.

Yhdistyssäännöt

Yhdistyksen uusitut säännöt 27.10.2020.

Tietosuojaselosteet

Jäsenrekisterin tietosuojaseloste 21.10.2019

Kotisivujen käyttäjärekisterin tietosuojaseloste 21.10.2019