Kirjan julkistamistilaisuus: Työelämän myytit ja todellisuus

Jaa verkossa

MyytitTodellisuus2

Pasi Pyöriä (toim.): Työelämän myytit ja todellisuus

Kirjan julkistamistilaisuus 4.4.2017 klo 14
Tieteiden talo, sali 309, Kirkkokatu 6, Helsinki

FUOfacebook

Tilaisuudessa dosentti Pasi Pyöriä esittelee kirjan tärkeimmät tulokset. Valtakunnansovittelija Minna Helle kommentoi teoksen teemoja. Dosentti Tapio Bergholm johtaa keskustelua.

Työelämän huonontuminen ja epävarmuuden kasvu hallitsevat nykypäivän keskustelua työstä. Ovatko epätyypilliset työsuhteet yleistyneet? Elämmekö 24/7-yhteiskunnassa, jossa työn ja perheen yhteensovittaminen on yhä vaikeampaa, ellei jopa mahdotonta?

Työelämän myytit ja todellisuus -teoksessa asiantuntijat ravistelevat työstä vallitsevia sitkeitä uskomuksia ja selvittävät niiden todenperäisyyttä uusimman tutkimustiedon avulla. Teos osoittaa, että käsitys työelämän kurjistumisesta on harhaanjohtava: enemmistö palkansaajista ja yrittäjistä voi hyvin ja on tyytyväisiä työhönsä.

Nykyiset työmarkkinat aiheuttavat silti myös pysyvää huono-osaisuutta. Teos auttaakin tunnistamaan rakenteita, jotka yhä tuottavat työelämän eriarvoisuutta ja epätasa-arvoa. Niihin puuttumalla voidaan helpottaa nuorten pääsemistä työelämään, puuttua yksinyrittäjien ja pätkätyöläisten ongelmiin ja ehkäistä työhön liittyvää syrjintää.

Tervetuloa!

Gaudeamuksen tiedote