Monitieteinen tutkimus – kuka sitä rahoittaa?

Jaa verkossa

Työelämäntutkimuksen rahoitusta käsittelevä seminaari Tieteiden talolla 12.5.2023

Työelämän tutkimusyhdistys ja Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus WRC järjestävät monitieteisen tutkimuksen – tässä tapauksessa työelämäntutkimuksen – rahoitusta käsittelevän iltapäiväseminaarin perjantaina 12. toukokuuta klo 13–15. Paikkana on Tieteiden talon (Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki) sali 104.

Hybridinä järjestettävän seminaarin ohjelmassa on kaksi aloituspuheenvuoroa ja tunnin mittainen paneelikeskustelu. Voit tulla paikan päälle tai seurata tilaisuutta striimilinkistä.

Puheenvuoron aiheesta Työelämätiedon tarve ja käyttö poliittisessa valmistelussa tulee pitämään pitkään työministerinä ja työ- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtajana toiminut Tarja Filatov. Tutkijan kokemusta rahoituksen hakemisesta kuvaa Tampereen yliopiston tenure track -tutkija Satu Ojala otsikolla Valitettavasti ette tällä kertaa ole rahoitettavien joukossa.

Paneelikeskustelussa Monitieteisen tutkimuksen edellytykset pärjätä tutkimusrahoituksessa panelisteina ovat Kenneth Johansson (Työsuojelurahasto), Janne Niemi (Suomen Akatemia), Kalle Korhonen (Koneen säätiö) ja Minna Ylikännö (TEM). Paneelikeskustelun puheenjohtajana toimii työelämän tutkija, yhdistyksen hallituksen jäsen Laura Haapala.

Tilaisuuden lopuksi on kahvitarjoilu. Kahvittelua varten tarvitsemme etukäteistiedon osanottajien määrästä. Jos osallistut tilaisuuteen paikan päällä, ilmoittaudu tästä.