Suomalaisen sopimisen kulttuuri 25.4.2024

Jaa verkossa

Tervetuloa Työelämän tutkimusyhdistyksen tilaisuuteen:
Suomalaisen sopimisen kulttuuri – tiedätkö, mistä on kyse?

Työelämän Tutkimusyhdistys järjestää tilaisuuden suomalaisen sopimisen kulttuurista. Luvassa on mielenkiintoista keskustelua ja ajankohtaista tietoa aiheesta, joka herättää paljon kysymyksiä ja huolta nykypäivänä.

Tapahtuman tiedot:

  • Päivämäärä: torstai 25.4.
  • Aika: klo 15.30-17.30 (15.30-16.00 kahvi ja välipalatarjoilu)
  • Paikka: Ekonominaukio 1, Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulu

Suomalaisen sopimisen kulttuurista puhuttaessa monelle meistä on epäselvää, mistä huolta herättävissä uutisissa on oikein kysymys. Mitä ja miten työehtosopimuksissa on sovittu? Entä millainen on sopimisen kulttuuri työpaikoilla, kuten yhteistoiminta ja organisaatiokulttuuri? Nämä ovat teemoja, joita nostetaan esille tässä tilaisuudessa.

Keskustelun keskiössä ovat seuraavat kysymykset:

  • Mitä suomalainen sopimisen kulttuuri on alun perin ollut?
  • Miten se on kehittynyt ajan saatossa?
  • Millainen on suomalaisen sopimisen kulttuurin tulevaisuus?
  • Mistä asioista tulisi sopia ja millä tasolla?

Tilaisuuden vahvistettuja osallistujia ovat tasa-arvoasiantuntija, toimitusjohtaja Malin Gustavsson (Ekvalita), johtava tutkija Merja Kauhanen (Labore), professori Harri Melin (Tampereen yliopisto), toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi (Teknologiateollisuuden työnantajat ry) ja yliopistotutkija Maiju Wuokko (Helsingin yliopisto).

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Työelämän tutkimusyhdistyksen puheenjohtaja Hertta Vuorenmaa. Puheenvuorot ja keskustelu tallennetaan ja jaetaan esimerkiksi oppimateriaalina sopimisen perusteista.

Ilmoittautuminen viimeistään torstaina 18.4. mennessä
https://forms.office.com/e/r4G0DV43ya

Liity joukkoomme syventämään ymmärrystä suomalaisesta sopimisen kulttuurista ja sen merkityksestä nykypäivän työelämässä.

Lämpimästi tervetuloa!

Ystävällisin terveisin,
Työelämän tutkimusyhdistys