Työelämän tutkimus 1/2017 ilmestynyt (10.3.2017)

Jaa verkossa

Työelämän tutkimus 1/2017 on ilmestynyt. Numeron ovat päätoimittaneet yhdessä väistyvä päätoimittaja Mia Tammelin ja tehtävän vastaanottanut Monika von Bonsdorff.

Lehden sisällysluettelo:

Monika von Bonsdorff ja Suvi Heikkinen: Tervehdys lehden uudelta toimitukselta (paakirjoitus)

Artikkelit

Arja Haapakorpi: Työnkuvien muutokset metallialan teknologiavälitteisessä ympäristössä: katkoksellisuus ja asteittaisuus (Haapakorpi Abstrakti 1_2017)

Petri Böckerman, Mari Kangasniemi ja Antti Kauhanen: Vaikuttavatko osallistavat johtamismenetelmät yritysten tuottavuuteen? (Böckerman ym.Abstrakti 1_2017)

Minna Hoffrén, Sirpa Syvänen ja Sanna Laulainen: Tuhoavan johtamisen rakentuminen sosiaali- ja terveydenhuollon johtamiskuvauksissa (Hoffren ym.Abstrakti 1_2017)

Tuula Heiskanen, Minna Leinonen ja Katri Otonkorpi-Lehtoranta: Sitoutumistutkimuksen suunnat muuttuvassa työelämässä (Heiskanen ym. Abstrakti 1_2017)

Katsauksia ja keskusteluja

Mari Sanila: Lean-ajattelu sosiaali- ja terveysalalla -enemmän kuin nippu työkaluja ja siisti liinavaatevarasto

Lectio praecursoria

Meri Jalonen: Tuotteen ja tuotantokäytäntöjen rinnakkainen kehittyminen innovaatioprosessissa

Kirjasto

Hanna Ylöstalo: Kuinka voin palvella? Työruumis palvelutaloudella (Jaana Parviainen, Taina Kinnunen ja Ilmari Kortelainen (toim.) Ruumiillisuus ja työelämä. Työruumis jälkiteollisessa taloudessa)

Mikko Jakonen: Asiantuntijuus digiajalla. (Richard Susskind & Daniel Susskind: The Future of Professions. How Technology Will Transform the Work of Human Experts)