Työn rajat ja työuupumus -paneelikeskustelu

Jaa verkossa

Tervetuloa seuraamaan Työn rajat ja työuupumus -paneelikeskustelua verkossa 26.10.2020 klo 13-15!

Digitalisaatio on muuttanut työelämää osin yllättävinkin tavoin. Työn ja muun elämän välisten rajojen hälveneminen on laajasti puhuttava ilmiö. Samanaikaisesti työn henkisen kuormittavuuden kokemukset ovat lisääntyneet. Tilastokeskuksen työolotutkimuksen mukaan jaksamisongelmista kärsivät etenkin nuoret naiset. Paneelissa kysytään, mitä yleistyneen työuupumuksen taustalla on, ja miten työn lisääntynyt rajattomuus mahdollisesti liittyy siihen. Voisiko ehdotus kuuden tunnin työpäivästä olla ratkaisu lisääntyneeseen uupumukseen? Keskustelemme myös, miten työuupumusta voidaan tunnistaa, määrittää ja ennaltaehkäistä.

Paneelin järjestäjinä ovat Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta ja Työelämän tutkimusyhdistys ry. Panelisteina ovat Mira Karjalainen (HY), joka on tutkinut työn rajattomuuden eri muotoja mukaan lukien emotionaalinen ja esteettinen työ, Ari Väänänen (Työterveyslaitos), jonka tutkimustyössä korostuu historiallinen näkökulma työn luonteen muutokseen ja henkisen kuormituksen lisääntymiseen sekä Jari Hakanen (Työterveyslaitos), työuupumuksen ja työn imun asiantuntija, joka parhaillaan tutkii työryhmineen työuupumusta uudella menetelmällä. Paneelikeskustelua moderoi Laura Haapala (HY sekä Työelämän tutkimusyhdistys ry.).

Paneelikeskustelu järjestetään online-tilaisuutena, ja voit seurata sitä täältä. Tilaisuudesta julkaistaan myöhemmin myös tallenne yhdistyksen ja yliopiston viestintäkanavissa.