Monimuotoinen työelämä –webinaari 15.2.2022

Jaa verkossa

 

Työelämä näyttää jatkavan monimuotoistumistaan – eikä nyt viitata vain koronan tuomaan keskusteluun etä-, läsnä- ja hybridityöskentelystä. Työntekemisen muodot ovat moninaiset; on palkkatyösuhdetta, eriasteista yrittäjyyttä ja alustatyötä. Tulot saattavat tulla monesta lähteestä, kuten useista osa-aikaisista töistä tai palkkatöiden ja itsensätyöllistämisen yhdistelmistä. Myös työttömät muodostavat heterogeenisen joukon korkeasti koulutetuista perusasteen tutkinnon omaaviin tai osatyökykyisiin, ja heidän tukemiseensa tarvitaan hyvin erityyppisiä palveluja. Työmarkkinasuhteet ovat paikallistuneet ja yksilöllistyneet. Työssä olevat ovat myös kasvavassa määrin taustoiltaan entistä eriytyneempiä, kuten monikulttuurisia ja -kielisiä.

Ajattelemme usein, että työelämän muutos kiihtyy kiihtymistään ja että vielä pari vuosikymmentä sitten kaikki oli toisin. Mutta onko todella näin? Työelämäntutkijat ovat seuranneet aitopaikalla työelämän kehitystä, ja Työelämän tutkimusyhdistys on omassa roolissaan pysytellyt ajan hermolla jo 30 vuotta. Olemmekin valinneet vuoden 2022 teemaksi monimuotoisen työn.

Vuosi alkaa seminaarilla, jonka teemana on Monimuotoinen työelämä. Työyhteisöjen ja työn kehittämisen monimuotoisuutta seminaarissa valottaa Anu Järvensivu (Humanistinen ammattikorkeakoulu). Antti Saloniemi (Tampereen yliopisto) avaa monimuotoisuutta työttömyyden ja Tapio Bergholm (Itä-Suomen yliopisto) työmarkkinasuhteiden näkökulmasta. Tilaisuuden juontaa Työelämän tutkimusyhdistyksen hallituksen jäsen Nuppu Rouhiainen (Business Finland). Webinaari järjestetään 15. helmikuuta 2022 klo 15.30–17 Zoomissa.

Webinaaritallenne (katsottavissa 2.3.2022 asti)
Anu Järvensivun diat
Antti Saloniemen diat
Tapio Bergholmin diat

Monimuotoinen työ – teemasarja jatkuu keväällä itsensätyöllistämistä ja alustatyötä sekä syksyllä monimuotoisen työn kehittämistä ja rahoitusta käsittelevällä tilaisuudella.

Tervetuloa juhlistamaan Työelämän tutkimusyhdistyksen 30-vuotista taivalta kiinnostavien keskusteluiden parissa!

Työelämän tutkimusyhdistys ry.